Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд ще пропусне гостуването на Бурсаспор на Димитър Иванков в Шампионската лига във вторник, съобщиха от английския тим.

От Юнайтед не дават точна причина за отсъствието на капитана на Англия, който изигра пълни 90 минути за тима си при победата над Тотнъм с 2:0 в събота.

Предполага, че му се дава почивка от 4-часовото пътуване до Турция с оглед на скорошните му проблеми с травми и предстоящите важни двубои срещу Уулвърхемптън, Манчестър Сити и Астън Вила.

„Фърдинанд няма да вземе участие в мача във вторник срещу турските шампиони”, съобщават от официалният сайт на Юнайтед.

„Това може да отвори пътя за Крис Смолинг да изиграе третия си мач в Европа, заедно с Неманя Видич в центъра на отбраната”, добавят от червените дяволи.

Тимът на сър Алекс Фъргюсън води в класирането на Група C на ШЛ със седем точки от три мача, докато шотландският шампион Рейнджърс е втори с пет. Трети е Валенсия с четири точки, докато Бурсаспор е с нулев точков актив.

Освен Рио Фърдинанд, за Бурса не заминаха трайно контузените Уейн Рууни, Майкъл Оуен и Райън Гигс, както и Джони Евънс, Андерсон и Федерико Македа.

В групата от 20 човека на Манчестър Юнайтед за гостуването на Бурсаспор попаднаха само двама нападатели - Димитър Бербатов и Хавиер Ернандес.