Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви след равенството с Тотнъм вчера, че попадението на „шпорите” е било незаслужено. Както е известно единственият гол за възпитаниците на Хуанде Рамос реализира българският национал Димитър Бербатов.

При гола на домакините Джинас бе съборен в наказателното поле на Юнайтед и неволно игра с ръка. Главният рефер на двубоя Марк Клатънбърг обаче не видя умисъл в действията на футболиста и позволи играта да продължи, след което последва и попадението на Бербатов.

„Мисля, че техният гол бе доста щастлив. Бях малко назад и успях да видя как Джинас удари топката с ръката докато беше на земята. Именно затова протестирах срещу решението на страничния рефер. Не мога да си обясня как не видя това”, коментира Фърдинанд пред клубната телевизия MUTV.

Тотнъм води в резултата през по-голямата част на мача, но „червените дяволи” все пак стигнаха до точката в 94-ата минута, когато Карлос Тевес се оказа най-съобразителен в наказателното поле и засече топката след центриране на Нани от корнер.

Въпреки спечелената точка, Юнайтед отстъпи лидерската си позиция на Арсенал.