Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде обяви, че лилавите и Наполи са клубовете, извършили най-добри действия на трансферния пазар в Серия А през отминалото лято.

Бившият шеф на Рома смята, че решенията на двата тима да задържат големите си звезди, докато Милан например продаде двамата си най-добри играчи на ПСЖ, е било най-правилното, което може да се направи.

В същото време Праде бе споделил, че най-големият му пропуск през лятото е неуспешният опит да привлече Димитър Бербатов във Флоренция, тъй като това щеше да направи отбора му още по-силен.

„Двете най-добри операции на трансферния пазар бях желанието на Наполи да задържи Единсон Кавани и нашето решение да задържим Стеван Йоветич“, заяви Даниеле Праде пред „La Nazione“.

Йоветич бе желан от Манчестър Сити и Ювентус, но виолетовите категорично отказаха да се разделят с черногорския национал.

За задържи Кавани на стадион Сан Паоло, Наполи сериозно завиши заплатата на уругвайския голаджия, като реши да му плаща по 4,5 милиона евро годишно.