Спортният директор Панталео Корвино заяви, че Валери Божинов сам си е затворил вратата към Фиорентина, след като отказа да подпише нов договор, искайки увеличение на заплатата.

„Всеки клуб защитава себе си” – заяви Корвино – „Ние имаме двама млади играчи – Джампаоло Пацини и Божинов, чиито контракти изтичат през 2009 година.”

„Ние вярваме в тях и ние поемаме риск за тях, но те също трябва да ни дадат гаранции. Пацини е готов да подпише нов контракт и иска да остане, докато Божинов не прие добре тази идея.”

„Въпреки всичко това ние решихме да потвърдим неговия настоящ договор, но той отказа и Фиорентина го постави в трансферната листа.”

„Ние очаквахме различно отношение” - каза Корвино за исканото от българина увеличение на заплатата - „Божинов е за продан и ще продължи да тренира с нас.

„Мислех, че Божинов ще се върне, но ясно заявихме на агента му, че договорът беше важен за нас. Когато неговите хора затвориха вратата за дългосрочен контракт с Фиорентина, ние трябваше да го поставим в трансферната листа.”