Привържениците на Астън Вила обявиха Стилиян Петров за свои любимец и герой, след поредното силно представяне на българския халф във Висшата лига. След като месеци наред той изпитваше трудности да се приспособи към стила на игра в Англия, в последните двубой Петров диктува събитията в средата на терена. Това му заслужи и признанието на феновете. Те написаха специално послание до полузащитника, публикувано в официалния им блог.

„Стан, знам, че нещата за теб са трудни, откакто премина във Вила от Селтик преди две години. Английската Висша лига е по-бърза, по-силова и по-взискателна по отношение на техничност от шотландската. Едва ли аз трябва да ти казвам това,” пише един от привържениците на Вила.

„В течение на сезона, ти трябваше да се справяш със съмненията на феновете, много от които не бяха убедени, че си достатъчно добър да играеш при нас. Беше срамно, че някои от тях дори те освиркваха по-рано през сезона, когато се появяваше като резерва – повечето от нас съжаляват за това от цялото си сърце. Всеки футболист в екипа на Вила заслужава нашата подкрепа.”

„Въпреки всичко, в последните четири мача твоята форма е вдъхновяваща и ние започваме да разбираме защо Мартин О‘Нийл настояваше да те вземе във Вила. Ти с вещина помагаш на защитата, бориш се здраво, печелиш топката и след това я отиграваш много интелигентно. И не е само това – накрая може да се окаже, че си вкарал гола на сезона! Когато нещата при теб не вървяха, ти не се поддаде; просто наведе глава и започна да се трудиш още по-здраво. Този труд сега се отплаща, и ние, феновете на Вила, те уважаваме за това,” се казва още в излиянието.

„Стан, ти си Вилан (от прякора на феновете – Villans-б.а.). Остани – тук има място за теб!,” завършва посланието на привърженика с прякор The Doc. Коментарите в блога също отговарят на настроението на въпросното обръщение към Стилиян Петров.