Феновете на Партизан все още не са стигнали до единодушно мнение относно трансфера на Валери Божинов.

Причината за това по всичко личи е миналото на играча, което е свързано с българския Левски. Валери игра един сезон на "Герена" и стана част от празниците за 100-годишния юбилей на "сините". Всичко това се знае от феновете на "гробарите", които са известни със своите пристрастия към ЦСКА в България. 

Както е известно агитките на ЦСКА и Партизан са побратимени, заедно с тази на Стяуа Букурещ, като една немалка част от феновете на сърбите са присъствали в сектор "Г" на мачове между ЦСКА и Левски, точно в периода, когато Божинов носеше фланелката на "сините". Тогава обаче Валери не се запомни с нищо, като в един от мачове се контузи рано и напусна преждевременно терена.

В официална страница на Партизан в социалната мрежа Фейсбук, новината за трансфера на Божинов е приета по доста различни начини. Голяма част от феновете не са доволни, като дори има изказвания и на такива от ЦСКА, които задават въпроси: "За какво ви е този?". Друга част от ултрасите на "гробарите" са по-благосклонни, като пишат за това, че Божинов трябва да получи шанс.

Другият българин в състава на Партизан Иван Бандаловски бе приет отлично от местните привърженици, след като подписа с тима преди няколко месеца. Бандата носи известно време капитанската лента на ЦСКА и в последните години не крие обичта си към софийските "армейци". Бандаловски дори призна, че има много приятели от фракциите "Офанзива" и "Енимълс". Всичко това му донесе пълна подкрепа от трибуните на "Стадион Партизана ("ЮНА")". /БГНЕС