Привържениците на английския Лестър Сити избраха с мнозинство Александър Тунчев за най-добро попълнение на отбора до момента. Българският защитник осъществи трансфер в третодивизионния тим в началото на месеца, и така стана съотборник на друг роден играч – Радостин Кишишев.

Феновете на отбора направиха специална анкета, която да определи кой от пристигналите на „Уолкърс стейдиъм” футболисти ще бъде най-полезен през предстоящия сезон. „Лисиците” изпаднаха от Чемпиъншип през миналата година и сега основната им цел ще бъде промоция.

Гласуването протече на сайта leicester.vitalfootball.co.uk и крайните резултати показаха, че Тунчев е получил вот от повече от половината привърженици – 51%. Далеч след него е останал Лойд Дайър с 14%, Ники Адамс има 13%, а Майкъл Морисън и Кереа Гилбърт си делят по 11%.

„Ще ни трябва доста класа, за да се измъкнем от Лига 1 обратно в Чемпиъншип, но с национални състезатели от ранга на Тунчев, това е напълно възможно,” е коментарът на редактора на сайта leicester.vitalfootball.co.uk.