В събота футболистът на Амкар Перм Мартин Кушев вкара своя гол номер 30 в руското първенство. Българинът очевидно вече е спечелил сърцата на местните фенове, които по време на мача с Химки (3:0) не спряха да крещят: „Мартин – гол!”. 34-годишният играч не скри в интервю за руска медия, че му харесва това, но все пак ще трябва да защитава прозвището си и на терена.

„Чувствам се във форма. А когато физически се чувстваш добре и играта ти върви. Разбира се, голяма роля изигра и раждането на сина ми през януари. Това е още един голям стимул за мен”, сподели Мартин Кушев.

„Нямах предварително усещане, че ще вкарам на Химки. През първото полувреме при едно единоборство получих удар в лицето, доста дълго време лекарите се опитваха да спрат кръвта от устната ми, но няма нищо страшно”, добави нападателят.

Мартин Кушев обаче сподели още, че тази първа победа на Амкар за сезона не бива да се приема като някакъв подвиг, тъй като предстои още много работа през годината, още повече, че това бе едва първия кръг в шампионата.