Фенербахче смачка Галатасарай с 3:1 в дербито на 10-я кръг на турската Суперлига. По този начин „жълто-сините” увеличиха преднината си на върха в класирането на пет точки и има вече 27. С 22 точки втора позиция делят Бурсаспор и Галатасарай, но тимът на Димитър Иванков е с по-добра голова разлика.

Още в петата минута звездата на Галатасарай Милан Барош напусна терена принудително, заради травма, и бе заменен от Шабани Нонда. Все още осъзнавайки се заради промяната, гостите бързо допуснаха попадение във вратата си. В 13-та минута Алекс бе точен за Фенербахче. Отново той покачи на 2:0 точно 40 минути по-късно, когато получи правото да изпълни дузпа, след нарушение на вратаря Лео Франко.

През второто полувреме Хари Кюъл се появи в игра за Галатасарай, и малко по-късно „Чим Бом” намали, след като точен бе Хакан Балта.

Кристоф Даум веднага реагира, като пусна Дани Гуиза и Андре Сантош. Абдулкадер Кейта остави Галатасарай с 10 души на терена в 72-та минута, с което лиши своите от шанс да стигнат поне до точка. Възползвайки се от ситуацията, Дани Гуиза оформи и крайното 3:1 в самия край на двубоя.

В друг мач от Суперлигата Касимпаса победи с 3:1 Денизлиспор, а за гостите цял мач записа българският нападател Емил Ангелов. Бабангида се отличи само с един жълт картон.