Българският национал Димитър Бербатов отбеляза фамозен гол в мрежата на Белкбърн Роувърс при победата с 2:0 в мач от 11-ия кръг на английския шампионат.

Нападателят реализира първото попадение в 55-ата минута, а Уейн Рууни оформи крайното 2:0 три минути преди края на срещата.

Като цяло тимът на „червените дяволи” бе далеч по добрия тим на „Олд Трафорд” и заслужено стигна до трите точки в мача. Възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън лесно създаваха положения пред вратата на гостите, но нападателите в „червно” действаха твърде разконцентрирано.

Все пак логичното се случи в началото на второто полувреме и Юнайтед успя да взема заслужена преднина. Френският бранител Патрис Евра пробва удар, топката попадна в Бербатов, който бе с гръб към вратата на Белкбърн. Топката отскочи, българинът се завъртя и с удар от въздуха в долния десен ъгъл на вратата вкара за 1:0.

След гола възпитаниците на Фъргюсън продължиха да играят нападателно, въпреки редицата проблеми в състава, които имаше шотландеца. Новото попълнение Обертан, който се появи като смяна, също имаше отлична възможност за гол, но не съумя да се разпише.

Английският национал Уейн Рууни реши всичко в срещата в края, когато се възползва отлично от пас на Андерсон. Така Манчестър запази разликата от Челси на върха на две точки. По-рано днес лондончани също записаха изразителна победа с 4:0 като гост на Болтън.