Франсеск Фабрегас изригна при класическата победата на Арсенал с 3:0 срещу Стилиян Петров и Астън Вила в мач от 19-я кръг на Премиършип.

Стилиян Петров игра 90 минути за своя отбор, но не успя да му помогне при загубата на „Емирейтс Стейдиъм”.

Още в 4-та минута Денилсон изведе в добра позиция Едуардо, който обаче стреля слабо и Фридъл успя да спаси.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, като все пак положенията пред Фридъл бяха повече.

В 58-та минута в игра се завърна възстановеният от контузия Фабрегас, който замени Денилсон.

Седем минути след появяването си в игра в 65-та Фабрегас изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на безпомощния Фридъл.

Арсенал удвои своята преднина в 81-та минута, когато Диаби подаде добър пас към Уолкът, който напредна и изведе зад гърба на защитата на Вила Фабрегас, който с техничен удар покрай Фридъл отбеляза своя втори гол в срещата.

Испанецът обаче получи контузия, след като вкара второто си попадение в срещата и бе принудително заменен от Арсен Венгер, който пусна на негово място Аарън Рамси.

В първата минута на даденото от съдията продължение на мача Абу Диаби направи добър пробив и с удар от границата на наказателното поле на Астън Вила прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Фридъл за крайното 3:0.

По този начин Арсенал излезе на второ място във временното класиране с актив от 38 точки и е с мач по-малко от лидера Челси, който е с 42. Манчестър Юнайтед е на трета позиция с 37 точки.