Нападателят на Аниф (Залцбург) Кирил Чокчев е юноша на Локомотив София, минал и през Дунав Русе. Със своя австрийски клуб той играе в трета дивизия, и в момента заема четвърто място в класирането. За Гол линия той разказа каква е атмосферата в Залцбург дни преди началото на Евро 2008. Градът ще е домакин на доста срещи от шампионата на Стария континент.

„Тук трета дивизия може да се равнява на нашия професионален футбол. Държавата е супер, подредено е, има чудесни условия за футбол. От друга страна, хората са малко студени, но с всичко се свиква,” каза Чокчев за живота в Австрия.

„Сега започва еуфорията, но те са малко песимистично настроени, тъй като техният отбор не се представя много добре. В Залцбург вече две седмици не се допуска никой на стадиона, само хората, които работят там. Три седмици нито се играе, нито се тренира. Още не са дошли отборите. Тук ще бъдат Гърция, Швеция, Русия, Испания, но още никой не е дошъл,” обясни българинът. „Аз нямам билети. Много съжалявам, че България не се класира.”

„На стадионите според мен със сигурност няма да има бира, може би извън стадионите. Не съм сигурен, но мисля, че от съображения за сигурност вътре няма да се продава алкохол. В мачовете от вътрешното първенство иначе е разрешено,” сподели Чокчев.

"Моят фаворит за титлата е Италия. Германия сигурно също ще се представи силно. Швейцарците също предполагам ще излязат от групите," завърши той.

Кирил Чокчев има 19 попадения за 25 мача този сезон и се надява от следващата година да заиграе в професионален клуб от първа или втора австрийска Бундеслига или в Германия.