Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон очаква Валери Божинов да се появи по-рано в игра от предварително обявеното.

Наставникът не веднъж е изказвал подкрепата си за българския нападател в един от най-трудните му моменти – тежката контузия, която го извади от терените за няколко месеца. Според очакванията на лекарския щаб Божинов трябва да се появи в игра след Нова година, докато треньорът категорично заяви, че го очаква още декември месец.

„Не можеш да хвърлиш играча веднага след операция на терена, но той може да се възстанови и да е във форма през декември”, заяви Ериксон.

Медиите в Англия обаче опровергаха думите на мениджъра, като побързаха да уточнят, че българина ще се появи в игра за „гражданите” януари – пет месеца след неприятната травма, която го сполетя по време на двубоя с Манчестър Юнайтед.

Самият Валери Божинов заяви, че му предстои още много работа, но и неговите очаквания са свързани с поява по терените след Нова година: „Надявам се да се върна януари и смятам да се върна още по-силен от преди. Не е лесно, но това е най-тежката контузия в кариерата ми и трябва да съм максимално съсредоточен физически и психически.”