Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон засипа с похвали Мартин Петров. Треньорът смята, че бързоногото крило е един от най-добрите футболисти във Висшата лига и все още има какво да покаже, особено след като трябваше да се възстанови след тежка травма преди да дойде в Англия.

Националът има четири гола за „гражданите”, припомня Мanchester Еvening News. Според изданието 28-годишният футболист дори има шанса да попадне в идеалния отбор на Англия за сезона, освен това той заема четвърто място в класацията за най-полезни играчи на "Актим Статс". Преди него са единствено Кристиано Роналдо, Сеск Фабрегас, Бенжани Мварувари.

Мартин е много последователен в играта си, а това ме радва много. Това, което трябва да помнят хората е, че го купихме от Атлетико Мадрид, след като се възстанови от много тежка контузия, а в края на миналия сезон той игра само шест-седем мача”, сподели наставникът.

„Едва сега той започна да показва себе си и се надявам, че до края на сезона ще играе както през изминалия месец”, добави наставникът.

„Много е важно за нас, той да продължи да се представя по същия начин, както в двубоите срещу Уест Хем и Блекбърн”, коментира още Свен Йоран Ериксон. „Всички ние виждаме отличното му представяне и се радваме, че играе по този начин. Той е едно от най-добрите ни оръжия в атака.”