„Свен-Йоран Ериксон ми се обади и ми каза: „Горе главата!”, това сподели Валери Божинов в интервю за Спортно Шоу Гонг. Както е известно, българският нападател получи тежка контузия в коляното по време на вчерашния мач срещу Манчестър Юнайтед.

Националът потвърди тежката диагноза – разкъсани кръстни връзки. „Да, травмата ми е тежка, но ще го преодолея. Ние сме футболисти, не може само хубави неща да се случват. Такава ни е работата. Трябва да се възстановя по най-бързия начин. Но въпреки това няма да избързвам. Довечера ще пътувам за Рим, където утре ще се оперирам при лекаря, който оперира Франческо Тоти и много други звезди. Избрах италианската столица, тъй като там ще се чувствам по-добре. Познавам хората, знам езика – за мен е по-лесно”, каза Божинов.

„Надявам се да се възстановя, колкото се може по-бързо. Искам, като се върна да вкарвам много голове. Смятам, че до шест месеца ще съм готов”, заяви още нападателят на „гражданите”.

Божинов разкри, че мениджърът на английския клуб Свен-Йоран Ериксон му се е обадил по телефона. „Той ми каза: „Горе-главата!”, похвали се бившият футболист на Фиорентина. Наставникът на Манчестър пожелал на Божинов бързо оздравяване и го окуражил. „Ериксон ми каза, че ме чака и ще разчита на мен, като се върна. Той успя за кратко време да ми покаже, че наистина разчита на мен – само за три седмици ме пусна титуляр. Радвам се, че победихме Манчестър Юнайтед”, заяви още Божинов.

„Надявам се да се върна още по-силен. Мартин Петров ми каза да се възстановявам по-бързо и ми обясни, че трябва да тренирам много упорито, за да запазя формата си. Много съм щастлив, че Марто ме подкрепи. Но той е правил това винаги. За мен е важно, че българин ми казва добри думи”, каза още Валери.

Нападателят няма да бъде на разположение и на националния селекционер Димитър Пенев за евроквалификационните мачове. „Ще трябва да разчитам на моите съотборници. Сигурен съм, че те ще дадат всичко от себе си, за да се класираме на европейското. Най-важното обаче е да няма контузии. Надявам се Бербатов да се възстанови възможно най-скоро. Той, Марто и Стилиян Петров са едни от най-важните играчи на националния. Дано всички са живи и здрави и да нямат проблеми”, каза Божинов.

„Всяко зло – за добро. Все пак ще мога да се насладя на детето си. Ще имам време за него”, радва се играчът на Манчестър Сити.