Очевидно английските журналисти не спират да се интересуват от състоянието на нападателя на Манчестър Сити Валери Божинов, особено след като изигра няколко добри мача за втория отбор на тима. Мениджърът Свен Йоран Ериксон за пореден път трябваше да отговаря на въпроси, свързани с българския футболист, който от близо седем месеца не е играл за първия отбор, поради тежка контузия на коляното, последвана от операция.

По думите на шведския специалист Божинов вече е почти възстановен и готов за игра, но най-важното за самия играч е да бъде готов за началото на следващия сезон на “гражданите”.

Вчера Ериксон даде да се разбере, че Валери най-вероятно ще попадне в групата за гостуването на Ливърпул в неделя, а сега дръпна крачка назад като заяви пред клубния сайт: “Валери Божинов не е готов на 100 процента все още, но той продължава да се подобрява. Най-важното нещо за Валери е да бъде готов за началото на следващия сезон.”

“Момчетата работиха много усилено през тази седмица. Много съм доволен от тях. Надявам се да покажем добър футбол в оставащите ни две срещи”, добави Ериксон.