Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон е възхитен от усилията на българския нападател Валери Божинов за по-бързото му завръщане на терена.

Божинов скъса коленни връзки през август на дербито на Манчестър срещу Юнайтед и оттогава се възстановява. Българинът обаче гори от желание да се върне на терена по-бързо, което бе оценено от Ериксон.

"Когато взехме Божинов в Манчестър Сити, той имаше стара контузия и не бе излекуван напълно. Точно когато го пуснах титуляр, той получи тази тежка контузия и това е голям малшанс за него. Това се случва във футбола, но сега важното е, че вероятно ще се върне по-рано от очакваното", коментира Свен Йоран Ериксон.

Божинов вече тренира с топка, макар че все още се готви отделно от основната група.

"В сряда станаха точно три месеца от операцията му и е забележително колко добре се справя той за този кратък период. Все още не тренира с нас, но вече може да рита топка, да тича, да скача и всички сме много щастливи от бързото му възстановяване", каза още Свен Йоран Ериксон.

"Лекарите ми казаха, че в някои случаи се налага да го карат да намали темпото. Той иска да направи толкова много неща, Божинов е млад мъж, гладен за успехи. Той иска да покаже, че е голям футболист, неговото отношение е фантастично и това е добре", продължи Ериксон.