Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов ще вземе участие в мача на резервите в четвъртък срещу Ливърпул. Двубоят е част от възстановителната програма на българина, който повече от седем месеца лекува тежка травма на коляното, която получи през август миналата година в мача срещу Манчестър Юнайтед, информира Manchester Evening News.

Оттогава се говори за завръщането на Божинов в основния състав на отбора, но лекарският щаб изкачваше най-подходящия момент за това. Този път обаче мениджърът Свен Йоран Ериксон е убеден, че възстановяването му върви по план. Очаква се Валери да се появи на терена в последните 20-30 минути на мача, за да покаже дали е готов да се състезава рамо до рамо със съотборниците си в първия отбор.

„Ако ме бяхте попитали преди около седмица дали той ще може да играе през този сезон, щях да изразя своето съмнение, но сега не е така”, сподели наставникът на „гражданите”.

„Валери демонстрира чудесни показатели във вторник сутринта, най-добрите, които е давал откакто е контузен. Утре ще играе срещу резервите на Ливърпул и се надявам да влезе в последните 20-30 минути”, добави треньорът.

„Той показа голям напредък през последната седмица, на практика прави всичко онова, което се изисква от него.В психологически план това е много добре за него”, добави още Ериксон, който не скри надеждите си нападателят да се появи в игра за основния състав на Манчестър Сити преди края на сезона.