Нападателят Еньо Кръстовчев, който се раздели с Левски това лято, пристигна в тима на Етникос Пирея, където се очаква да подпише договор за една година. Кръстовчев напусна Левски, след като не постигна договореност за новите условия в контракта си. Именно поради тази причина почти през цялата пролет сините не разчитаха на него и го пратиха да рита с дублиращия състав.

Кръстовчев няма да преминава традиционните проби, а ще направи две тренировки, след което ще премине медицински тестове и се очаква най-късно да подпише договор за една година.

Етникос Пирея е един от традиционните гръцки отбори, но в последните 10 години играе неизменно във втора дивизия. Тази година обаче президентът на клуба Никос Пируняс е амбициран Етникос да се бори за място в елита на Гърция. Миналата година тимът игра плейофи за промоция, но не успя да се справи с Пансерайкос.

"Трябва ни мощ в атаката. Взимаме трима футболисти, които ще се борят за две места, коментира наставникът на тима от Пирея Михалис Григориу пред вестник Спорт Дей. "Двама от тях са млади и перспективни, без особена визитка, но третият е нападател от българския Левски".