Отборът на Енерги Котбус, в който се подвизават българските национали Станислав Ангелов и Димитър Рангелов е все по близо до изпадане във Втора Бундеслига. В мач от 32-ия кръг на шампионата в Германия Енерги допусна загуба в последната минута от прекия конкурент за оставане в елита – Борусия Мьонхенгладбах. Двубоят приключи при резултат 1:0 в полза на гостите, а победният гол падна в последната минута на мача. Него автор стана Данте.

В състава на домакините участие взе Станислав Ангелов, който през първата част се отличи с жълт картон. Българинът остана на терена до 70-ата минута на мача, когато бе заменен от Ривич. Както е известно Рангелов пропусна мача заради контузия.

Така Енерги остана на предпоследното място в класирането с актив от 27 точки два кръга преди края. Арминия Билефелд е позиция по-напред със същия точков актив, докато Бохум има точка повече.

Тимът от Билефелд също допусна поражение с 0:2 от новака Хофенхайм, който със спечелените три точки се изкачи на 7-ма позиция.

В дербито на кръга Щутгарт взе ценни три точки като гост на Шалке 04 с 2:1. Головете за победителите бяха дело на Какау и Марика, а за домакините се разписа Ракитич. Вердер пък нямаше никакви проблеми с Айнтрахт, разбивайки го с 5:0.

Ето и всички резултати в Германия от днес.

Арминия – Хофенхайм 0:2

Айнтрахт – Вердер 0:5

Енерги – Мьонхенгладбах 0:1

Хамбургер – Бохум 3:1

Шалке – Щутгарт 1:2