Отборът на Енерги Котбус спечели с минималното 1:0 „българското дерби” в Германия срещу Херта Берлин. Бившият нападател на Левски Валери Домовчийски се появи в игра 15 минути преди края, но не успя да сътвори нищо запомнящо се.

За Енерги участие в мача взе Станислав Ангелов, който дори се отличи с асистенция за попадението на гостите. Другият българин в редиците на Котбус Димитър Рангелов не бе включен в групата за мача.

Херта започна силно мача и още в началото украинският нападател Андрий Воронин имаше две отлични възможности за гол, но не успя да се разпише. В 13-ата минута падна и единственото попадение в срещата дело на Йелич. След чудесен пробив на Ангелов отляво, бившият футболист на Левски центрира прострелно, а Бранко Йелич засече коженото кълбо, за да даде преднина на своя тим.

През втората част играта не се промени особено и двата тима трудно стигаха до интересни положения пред двете врати. Така тимът на Енерги вече събра актив от 5 точки и се намира на 15-то място в подреждането. Херта е на 10-та позиция.