Станислав Ангелов със сигурност ще дебютира с екипа на новия си отбор Енерги Котбус в събота. Тогава от 18 часа българско време „червено-белите” приемат Бохум на клубния си стадион в мач от втория кръг на Бундеслигата. 29-годишният български защитник вече доказа качествата си по време на тренировките на тима, пише местното издание „Лаузитцер Рундшау”.

Материалът разкрива, че радостта на Пелето от решението на ФИФА да го присъди на германския клуб е ясно забележима. Въпреки че Световната футболна централа определи трансфера на българина в Енерги за напълно редовен, от досегашния му отбор Левски се заканиха, че ще обжалват решението първо пред Апелативната комисия на ФИФА, а след това и пред Спортния арбитражен съд в Лозана. „Ако това се случи и започне дело, този случай може да продължи месеци и дори години. Ние все пак не се притесняваме от обжалване, защото имаме добри аргументи”, заяви мюнхенският адвокат д-р Кристиан Квирлинг, който представлява интересите на Енерги.

Въпреки цялата трансферна сага около Ангелов, бившият вече защитник на българските шампиони е впечатлил треньорския щаб на тима от Лаузитц. „Той работи много по време на тренировките. От гледна точка на физиката Станислав напълно отговаря на изискванията на клуба”, коментира кондиционният треньор Дирк Келер.

Наставникът на „червено-белитеПетрик Зандер ще разчита със сигурност на Ангелов за предстоящия двубой с Бохум. „Във всички случаи Станислав ще играе. Все още обаче бе съм наясно, на коя позиция ще го пусна. При нас най-важен е отборът. След това всеки отделен футболист е от значение. За нас всичко върви към по-добро, защото ще се подсилим и с Ангелов”, каза Зандер.