Енерги Котбус на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов не успя да запише втора победа в Бундеслигата. „Червено-белите” паднаха с 2:3 като гости на Ханза Рощок в двубой от 13-ия кръг и продължиха негативната си серия в първенството. Миналата седмица тимът от Котбус постигна първия си успех от началото на сезона, като надделя у дома над Шалке 04 с 1:0.

Ангелов и Рангелов започнаха като титуляри в днешния мач, но напуснаха терена съответно в 57-та и 71-та минути. Головата сметка за домакините откри Керн в 18-та. Две минути, след като Пелето бе заменен, Енерги успя да изравни чрез попадение на Да Силва. Веднага след това отново Керн даде преднина на своя тим. Нападателят оформи своя хеттрик в 74-та минута. Възпитаниците на Боян Прашникар демонстрираха морал, като продължиха да се борят до последно. Усилията им се увенчаха с успех секунди преди последния съдийски сигнал, когато Скела прониза мрежата на домакините с директен шут от пряк свободен удар.

Чавдар Янков пък въобще не попадна в групата на Хановер 96 за гостуването на Херта в Берлин. „Червените” паднаха с 1:0, като единственото попадение в мача бе дело на Андре в 87-та минута. Българският национал въобще не взимаше участие и като резерва в срещите на Хановер от последните няколко кръга на първенството, но бе неизменна част от разширения състав на Дитер Хекинг.

В останалите срещи от кръга:

Щутгарт - Байерн Мюнхен - 3:1

Шалке04 - Хамбургер ШФ - 1:1

Вердер Бремен - Карлсруе - 4:0

Борусия Дортмунд - Айнтрахт - 1:1

Вчера:

Дуисбург - Бохум - 0:2

Утре:

Арминия Билефелд - Нюрнберг

Волфсбург - Байер Леверкузен