Отборът на Енерги Котбус не успя да постигне победа в девети пореден мач във Втора Бундеслига. Тимът, в който се подвизава българинът Димитър Рангелов стигна единствено до равенство1:1 срещу Бохум. Рангелов игра цял мач, но не успя да помогне на своя тим за нещо повече от точка.

Домакините от Енерги изиграха силно първо полувреме, в което успяха да открият резултата. Това се случи в 33-ата минута, когато Реймерник откри резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Рангелов игра с глава, тя стигна до Реймернит, който не сгреши за 1:0. Гостите от Бохум, който също е застрашен от изпадане, изравниха след час игра. Точен за Бохум бе Вогт.

След поделените точки, двата тима остават близо до чертата, като Енерги е на пет точки от изпадащите, докато Бохум има две повече.

В друг мач от Втора Бундеслига, „българското дерби“ Франкфурт – Гройтер Фюрт също остана без победител 1:1. Илиан Мицански започна като титуляр за домакините и остана на терена до 80-ата минута. За гостите от Гройтер Фюрт Асен Караславов се появи в игра в 77-ата минута. Домакините от Франкфут поведоха в 17-ата минута чрез Шлике, а изравнителният гол дойде в 75-ата минута от дузпа. Точен бе Нериг.

Нападателят Валери Домовчийски също не успя да помогне на своя Дуисбург срещу Айнтрахт. Мачът завърши без голове, а бившият футболист на Левски се появи на терена в 62-ата минута.