Българският нападател Емил Ангелов не успя да се разпише срещу гранда Фенербахче, и неговият Денизлиспор загуби с 0:2 в първия кръг на турската Суперлига. Бившият голмайстор на Левски и Литекс бе титуляр и остана на терена до 86-та минута, но не получи много добра оценка от местните медии, след като се отличи само с жълт картон.

Головата машина на Фенербахче Давид Гуиза отново се развихри, като отбеляза и двете попадения в двубоя – едно още в първата минута, и още едно в 87-та.

Най-любопитното в срещата всъщност бе нейното прекъсване в 57-та минута, когато осветлението на стадион „Ататюрк” изгасна и двата състава бяха принудени да чакат в неизвестност, дали ще бъде поправено и ще могат да довършат мача. В крайна сметка нямаше проблем и срещата бе доиграна.

Националният вратар Димитър Иванков игра за своя Бурсаспор при победата с 2:1 над Касъмпаша и получи две звезди за изявите си.

Гостите поведоха в резултата в 50-а минута, но с голове на Запоточни и Йълдъръм тимът на Бурса обърна резултата и започна с победа новия сезон.

Шампионът Бешикташ започна защитата на титлата си с равенство 1:1 при гостуването на Истанбул ББ. В други срещи от първия кръг Галатасарай победи като гост с 3:2 Газиантепспор.