Емил Данчев пожела специално включване в Спортно Шоу Гонг, за да изясни информацията относно бъдещето на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, публикувана по-рано в петък в спортния сайт Goal.com и преведена по-късно в Gong.bg. Мениджърът на българина напълно отрече да е давал интервю за чуждото издание и отхвърли съдържанието на материала.

Според въпросния сайт, Бербатов иска да опита късмета си в отбор извън Англия след лятото.

„Категорично искам да заявя, че с Goal.com не съм контактувал. Такова интервю няма. Разбуниха духовете сред българската общественост“, коментира за Гонг Данчев.

„Не обвинявам Gong.bg, за това че сайтът си е свършил работата, разбира се“, добави мениджърът.

„Но всичко в това интервю е изопачено. Няма какво да кажа а бъдещето на Бербатов към днешната дата. Но Митко почна да губи мотивация, заради статута му на резерва в Юнайтед. Това е нещо, което каза и той самият“, сподели още агентът на българския нападател.

„Постигнахме споразумение с Манчестър, ако в клуба дойде оферта, която удовлетворява и Юнайтед и нас, няма да правят спънки. Но засега няма оферта. Вярно е също, че Mанчестър няма да пусне Митко за жълти стотинки“, каза още Данчев.

„Но в България хората трябва да са търпеливи, очаква ни едно горещо лято. Ако не постъпи оферта, Митко ще остане още една година в Манчестър. По мое мнение, ако Бербатов играеше по често, може би нямаше да се получи този сезон за Юнайтед – загуби в Шампионската лига, Лига Европа, Купите в Англия и най-вероятно и шампионата“, сподели още той.

„Минаха ми едни мисли да използвам адвокатите в Лондон и да вляза в контакт с този сайт. Не мисля обаче, че трябва да му правя реклама. Но ще говоря с адвокатите“, завърши мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев.