Димитър Бербатов обяви, че иска да напусне Тотнъм и да се присъедини към по-голям клуб, разкрива днес в ексклузивен материал английският таблоид “Сън”. Изданието посочва, че това намерение на капитана на българския национален отбор идва точно в момент, в който Манчестър Юнайтед, който не крие интереса си към него, изпитва остра нужда от футболист като Бербо.

Изданието цитира интервю на мениджъра на нападателя Емил Данчев, в което се казва още, че два клуба извън Англия и един от Премиършип са силно заинтересовани от нападателя.

“Вече разговарях с шефа на клуба Даниел Леви и му казах, че ако отбор, който съответства на класата и амбициите на Димитър влезе в контакт с ръководството на “шпорите” и даде своята оферта през януари, то в този случай Бербатов би желал да му бъде разрешено да си тръгне”, каза в интервю за “Сън” Данчев.

“Димитър се чувства добре в Тотнъм. Не бих казал, че е щастлив, но това което прави за отбора е забелязано вече и от феновете. Той никога няма да спре да вкарва голове, за да помогне на тима”, каза още мениджърът на българския капитан.

“Феновете обаче трябва да разберат, че следващия месец Бербатов ще стане на 27 години, а времето, в което той ще може да играе в отбор с неговите амбиции отминава”, допълни агентът.

Според “Сън”, това изявление е обляло със студен душ ръководството на тима, както и Хуанде Рамос. Треньорът даде да се разбере, че не иска да се разделя със звездата на отбора след победата с 6:4 над Рединг, мач, в който Бербатов вкара четири от попаденията за “шпорите”.

“Искам да подчертая, че тук не става въпрос за пари, а за спортни амбиции. Това не е свързано и с новия мениджър на клуба Хуанде Рамос. Димитър е много доволен от факта, че работи с него. Но след лошия старт на сезона, вероятността този клуб да направи нещо по-сериозно е нищожна”, допълни Емил Данчев.

“Тотнъм има дългосрочни планове, а Бербатов иска да печели трофеи сега”, сподели агентът на българския нападател, който добави, че той би разгледал и оферта, която идва извън Англия и това не е проблем, защото големите отбори в Европа, които отговарят на амбициите му са пет или шест в Европа.