Играчът на Денизлиспор Емил Ангелов продължава да се представя много добре след трансфера си в Турция, като в събота срещу Трабзонспор вкара и първото попадение за своя тим за победата с 2:0. Ангелов сподели пред Гонг, че няма проблеми в новия си отбор, като си пожела да се развива и да продължава с добрите игри. Бившият играч на Литекс, призна, че ако получи повиквателна от Станимир Стоилов за националния отбор, би приел без да се замисля да защитава честта на България.

Ето какво сподели Емил Ангелов специално за Гонг:

„Важен мач за нас, тъй като се борим за оцеляване. Треньорът успя да ни мотивира добре преди този двубой, защото, в крайна сметка, това е много важно за един футболист. Ние играхме добре, отбелязахме гол по-рано. В началото на втората част също реализирахме и успяхме да победим. Моето попадение бе с глава между двама защитника, след центриране от дясното крило.

В Турция, лично аз, харесвам Трабзонспор най-много, тъй като този отбор играе страшен футбол. Някои хора предпочитат Фенербахче и Галатасарай, но като гледах последните три мача на Трабзонспор, те бяха просто безкрупулни. Атмосферата, която създават феновете на този отбор, е просто неописуема. Трябва да се види на място. Уникална е, не бях виждал такова нещо. Пълен стадион, непрестанно викане. В края на срещата пък дори започнаха да ни пляскат и на нас. Доста коректна публика.

Няма празно място по време на мачовете тук. Нашият стадион и нашите фенове не правят изключения. Стадионът ни е за между 20-25 хиляди души. Преди мача с Коняспор стадионът бе пълен.

Има 7-8 чужденци в тима. Всички други са местни. Мен ме приемат много добре. Дисциплината тук е на много високо ниво. Голям професионализъм. Базите за подготовката също са супер.

Аз съм доволен от трансфера си, най-вече защото ми беше време да напусна България. Толкова много време прекарах там, радвах се и на слава, и на голове, и на плюене по мой адрес. Имах нужда да се махна в чужбина, за да видя за какво става дума. На Ивелин Попов, с който сме много добри приятели, му казах, че като излезе просто ще усети разликата, при все че аз играя в турското първенство.

Берберович също много добре се представя, навсякъде сме заедно. Нямам проблеми с езика, оправям се отлично.

Със Станимир Стоилов се разбирам добре, той е директен човек. Работихме в Литекс заедно, в Левски времето съм го забравил вече. Ако реши да ме викне в националния отбор, винаги бих приел да играя за България.

Аз съм преотстъпен за шест месеца, ако тимът ми изпадне в долната дивизия, съм свободен да си тръгна през лятото. Ако обаче успеем да се задържим в елита, имам автоматичен тригодишен контракт. Всичко може да се случи, пожелавам си да съм жив и здрав и да продължавам в този дух. Пък къде ще играя, само времето ще покаже."