Двамата български футболисти, които играят в Турция, продължават напред в турнира за купата на страната, след като отборите им заеха първите две места в Група С.

Бурсаспор с Димитър Иванков разгроми с 4:0 Сивасспор и с 10 точки завърши на 1-о място в групата.

Емил Ангелов пък вкара първото попадение за Денизлиспор, който се наложи с 2:1 като гост над Тарсус Идманюрду.

Димитър Иванков получи две звезди за представянето си на вратата на Бурса, а пред него нямаше кой знае какви положения за спасяване.

Йозан Ипек в 38-ата минута даде аванс на Бурсаспор, а през второто полувреме Серкан реализира хеттрик- в 53-ата, в 64-ата и в 79-ата минута.

Ангелов игра 85 минути за Денизлиспор и беше оценен с три звезди. Бившият нападател на Черноморец, Левски и Литекс откри резултата в 25-ата минута след пас на Бурак Солакел.

В 53-ата минута домакините от Тарсус изравниха, но само две по-късно партньорът на Ангелов от Ямайка- Дарил Робъртс, донесе успеха на тима си след пас на Ахмен. В 69-ата минута Ангелов можеше да вкара ново попадение за Денизлиспор, но вратарят Кадир изби в корнер.

Двата отбора се класираха за четвъртфиналите и очакват жребия в понеделник. Останалите състави, които вече са там са Истанбул ББ, Манисаспор, Фенербахче, Анталияспор, Галатасарай. Днес ще стане известен и последният участник в следващия етап, като претенденти за мястото са Трабзонспор и Анкарагюджу.