Българският нападател Емил Ангелов ще смени най-вероятно отбора си в Турция това лято, съобщава Интернетхабер Спор. 29-годишният нападател напуска изпадналия от Суперлигата Денизлиспор и ще се присъедини към към новака Бучаспор.

Този отбор сензационно зае 2-о място във втора дивизия и си гарантира промоция за първи път в историята на турския футбол.

Бучаспор е отбор от източните предградия на Измир и става първият клуб от този град, който влиза в елита на турския футбол след Гьозтепе, който изпадна през сезона 2002/2003.

Бучаспор е в напреднали преговори с още шестима футболисти, които имат доста сериозен опит в турската Суперлига, като трима от тях са чужденци. Единият е намибиецът Разундара Тжикузу, който вероятно ще бъде даден под наем от Трабзонспор. Третият легионер е бразилецът Рафаел Маркес от Вестел Манисаспор.

Емил Ангелов, както и бившият му съотборник в Литекс Джемал Берберович, напускат Денизлиспор, след като отборът изпадна. За Берберович това ще стане доста по-лесно заради клауза в договора му, че няма да играе във втора лига. Ангелов обаче има да получава доста пари по договора си и едва ли ще има проблем да разтрогне договора си с Денизлиспор. С този клуб Ангелов има 53 мача и 18 гола за година и половина на всички фронтове.