Българският нападател Емил Ангелов подписа днес договор с новия си турски клуб. 30-годишният футболист, който през последните година и половина игра за Денизлиспор, ще играе в следващите два гола за новаците в турската Суперлига Карабюкспор.

Карабюкспор спечели безапелационно първенството в турската втора лига и се връща в елита след пет години. Градът Карабюк се намира в северната част на страната, по средата на магистралата между Истанбул и Трабзон.

"Имах и други оферти, но мисля, че най-добрата възможност за мен си остава Карабюк. Отборът има традиции, остава да покажем добри мачове в Суперлигата”, заяви Емил Ангелов при представянето си. Преди да дойде в турското първенство, нападателят е играл за съставите на Черноморец, Левски и Литекс.

Освен от Карабюкспор, Емил Ангелов имаше предложения от Сивасспор и от другия новак в Лигата- Бучаспор.

Карабюкспор започва подготговка на 29-и юни и след тридневни медицински прегледи, играчите заминават на първия си летен лагер в Гереде. Роденият в Хасково нападател е четвъртото ново попълнение на Карабюкспор след Тозо, черногорският нападател Иван Томич и Фатих Джейлан.