В българското дерби от 8-я кръг на руското първенство Шинник победи с 2:0 Динамо Москва и поднесе една от големите сензации.

Здравко Лазаров игра много силно за домакините като освен, че записа 90 минути на терена успя и да отбележи гол, а Цветан Генков игра също 90 минути, но не успя да помогне на своя отбор.

В 73-та минута футболистите на Шинник направиха отлична контраатака и Точилин събори в наказателното поле на Динамо Черкеса и съдията не се поколеба да даде дузпа за домакините. Само 120 секунди по-късно Лазаров бе точен от бялата точка.

Футболистите на Шинник стигнаха и до второ попадение в срещата, което падна в 81-та минута, когато Хазов подаде на Бояринцев, който простреля вратаря на гостите Шунин за крайното 2:0.

Това е втора победа за Шинник от началото на сезона и отборът вече има актив от 8 точки, докато Динамо не успя да се възползва от грешката на лидера Рубин и остава на трето място с 14 точки.

В дербито на 8-я кръг водачът във временното класиране Рубин Казан претърпя тежка първа загуба с 0:3 като домакин от Спартак Москва.

Головете за московчани отбелязаха Велитон в 20-та минута, Баженов в 65-та и Павленко в 69-та минута.