В Германия Красимир Балъков стана известен като част от легендарния „магически триъгълник“. Така немските журналисти наричаха нападателното трио на Щутгарт Балъков – Бобич – Елбер, което създаваше главоболия на всички отбори в Бундеслигата.

Веднага след като стана ясно, че Бала ще се пробва да направи име и като треньор в Германия, Бобич и Елбер побързаха да засипят със суперлативи своя приятел.

Елбер, който след престоя си в Щутгарт игра успешно и в Байерн, като дори спечели Шампионската лига с баварците, сподели: „Красимир свърши добра работа в Бургас и сега също в Сплит. Още като играч той винаги е мислел като треньор, още тогава можеше да се види, че той има необходимото затова. Той разбира много от тренировки и тактика.“

Бобич, който работи с Балъков в Черноморец, също се изказа добре за бившия си съотборник. „Професионално той е на най-високото ниво, последователен е. Познава Бундеслигата, имам му пълно доверие, че ще работи успешно в Кайзерслаутерн“, сподели настоящият мениджър на Щутгарт.