„Барселона се страхува от Мартин Петров”, пише „Ел Мундо Депортиво” за българския нападател на Атлетико Мадрид. Испанското издание разказва за нападателя в обширен материал, в който е поместено и голямо интервю с играча.

Според спортния всекидневник Петров винаги се представя на ниво в мачовете срещу Барселона. Българският футболист е на същото мнение. „Да, срещу Барса целият ни тим обикновено играе добре. И двата отбора се забавляват на терена. Каталунците искат трите точки също толкова, колкото и ние. Ще стане страхотен мач”, казва бързоногото крило.

„Защитниците на Барса в лицето на Тюрам и Дзамброта са доста бавни и ще станат лесна плячка на бързия българин, който в неделя игра цял мач срещу Хетафе и направи страхотно впечатление. След дълго лечение на травма българинът се завърна и е готов да посрещне Барса”, коментира Ел Мундо Депортиво. Двубоят между двата тима е най-интересният от 35-ия кръг на Примера дивисион и ще се играе на стадион Висенте Калдерон в неделя от 22.00 часа българско време.

Петров признава, че винаги се радва на срещите с испанския гранд. „Винаги е много интересно по време на тези мачове. Някак успявам да намеря мястото си на терена съвсем точно. Мисля, че ако успеем да ударим Барса, почти сигурно ще се класираме за УЕФА”, споделя националът.

На въпрос, какъв ще бъде резултата на мача в неделя Петров заяви: „Трите точки ще са за нас. Аз искам само да печеля”.

Нападателят на Атлетико Мадрид разкри, че все още не се е чувал с бившия национален селекционер на България Христо Стоичков: „Не съм говорил с него. Но тези дни ще му се обадя, за да го окуража за ситуацията в Севиля”.