Аржентинският специалист Ектор Купер, който води гръцкия отбор Арис Солун иска да вземе в състава си българския национал Станислав Ангелов, научи Гонг.

Ектор Купер се е насочил към българския халф, тъй като той ще излезе без пари на Арис. Станислав Ангелов отказа да преподпише с Енерги Котбус и от тима от Втора Бундеслига вече потвърдиха, че Пелето няма да играе при тях от новия сезон.

По информация на Гонг се очаква в близките дни хора от ръководството на Арис да се свържат със Станислав Ангелов и неговия агент.

Българският национал вече е освободил къщата си в Котбус, въпреки желанието на президента на Енерги Улрих Лепш той да остане в тима.

Арис се намира в трудно финансово положение, но Купер е получил уверението на шефовете на клуба, че ще може да подсили отбора си за участието в Лига Европа.

През миналия сезон Ангелов бе трансферна цел на АЕК Атина, но гърците се отказаха в последния момент от българския национал, тъй като от Енерги поискаха за Пелето много висока сума. Според някои гръцки медии старши треньорът на АЕК Душан Байевич сега отново може да се насочи към българския национал, който вече е свободен агент.

Сериозен интерес към Станислав Ангелов има и от страна на турския Генчлербирлиги, където треньор е Томас Дол.