Красимир Балъков отрече, че високи финансови изисквания са причината да не се разбере с Борислав Михайлов за поста национален селекционер.

„Много е трудно да се обясни, защо не се разбрахме. Една от причините бяха моите изисквания. Не говоря за финансови изисквания, а за екип и начин за работа. Смятах, че мога да променя нещо в българския футбол, но ми трябваха и други компетентни хора от други тясно свързани с футбола сфери. Такива обаче в България няма и мисля, че това осуети нещата с подписването на договор с БФС”, разкри новият треньор на швейцарския Санкт Гален.

Красимир Балъков допълни, че се е срещнал няколко пъти с президента на футболната ни централа Борислав Михайлов.

„Имах много доброто желание, ако се разберем да поема националния отбор. За мен беше една чест в такъв момент да се опитам да променя нещо в българския футбол. Пожелавам на БФС да намери верния човек, за да може националният ни футбол да притежава друго лице”, продължи Краси Балъков.

„За съжаление нещата не се получиха и заради това реших да приема предложението на Санкт Гален. Този отбор е от футболен град и мисля, че ми дава бъдеще като млад треньор”, призна Балъков.

„От резултата в първата ми среща със Санкт Гален не съм доволен. Потенциалът и борбата, която видях на терена ме правят изключително доволен. Не ми хареса, че допуснахме елементарни грешки. Следващите два-три дни ще трябва сериозно да си поговорим за тези неща”, допълни специалистът.

„Целта е ясна и точна. Клубното ръководство и аз искаме да спасим отбора от изпадане. Това ще ми е приоритет до края на сезона”, каза Балъков.