Бившият наставник на Локомотив Пловдив, Берое и Вихрен Едуард Ераносян заяви в интервю за предаването Гол линия на Дарик, че не съжалява за избора си да поеме скромния кипърски тим на АПОП.

 

Ераносян сподели, че условията на работа в островната страна са отлични и дори се надява скоро да види тим от Кипър в силния европейски клубен турнир – Шампионската лига.

 

„Чувствам се много добре в АПОП. Тимът е много млад. Създаден е през 2003 година, но хората в клуба имат огромно желание. От моето идване тук отборът се представя чудесно. В последните девет или десет мача имаме едва една загуба”, коментира ексцентричният специалист.

 

В момента тимът на АПОП се намира в горната половина на таблицата, като според Ераносян никой в клуба не е очаквал това класиране.

 

„На този етап не мога да кажа до къде можем да стигнем. Както знаете апетитът идва с яденето и амбициите ни определено могат да нараснат. Разполагаме с много малко местни футболисти. В състава играят доста бразилци, португалци. Имаме също украинец, руснак и нигериец. Както знаете Росен Кирилов също е тук”, коментира наставникът на АПОП.

 

„Не мога да не бъда доволен от промяната от моя гледна точка. Условията за работа тук за прекрасни. Всичко е на много високо ниво. Може би липсва малко организация около футбола, но при условията които се създават след няколко години можем да видим кипърски отбор в Шампионската лига.”

 

„От финансова гледна точка футболистите са изключително задоволени. Заплащането е в пъти в повече в сравнение с това, което е в българските клубове. Никой в България не трябва да се чуди защо Христо Йовов идва от Левски в последния в Кипър”, каза още Ераносян.

 

Специалистът допълни, че на този етап не знае дали и други българи ще облекат екипите на кипърски отбори.

 

„При всички положения Йовов ще помогне на новия си тим. Лично аз смятам, че Арис Лимасол ще се спаси от изпадане и ще се спаси от незавидното положение, в което се намира в момента. Не мога да кажа дали и други българи ще дойдат тук в Кипър. Все пак не мога гадая, тъй като трансферният прозорец приключва на 31 януари.”

 

Ераносян допълни, че тимът му няма да играе контролен мач с някой от българските тимове, които са на подготовка в Агия Напа.

 

„Всички български отбори провеждат зимните си подготовки в курорта Агия Напа, а той се намира на около 160 км. от нашия град. Немислимо е някой да пътува толкова за един контролен мач, а и тук първенството тече. Имаме мачове всяка събота или неделя.”

 

Специалистът изказа мнение относно назначаването на национален селекционер, за който пост се спрягаше и неговото име.

 

„Днес получих съобщение с новината, че за селекционер е назначен Пламен Марков. Името ми се спрягаше за поста, но може би не съм удобен за някои”, заяви многозначително Ераносян.