Капитанът на България Димитър Бербатов игра едно полувреме при победата с 3:0 на Тотнъм над Борусия Дортмунд в приятелски двубой, част от предсезонната подготовка и за двата тима.

Противно на всички слухове и информации, идващи от Острова, че нападателят на „шпорите” може да бъде продаден скоро в Манчестър Юнайтед и това означава, че може и да не се появи в игра, Хуанде Рамос направи точно това, което един треньор предприема при подобни двубои. Изпробва футболистите си, за да прецени моментното им състояние.

Димитър Бербатов взе участие във втора поредна контрола на „шпорите”, като в един от двубоите бе оставен на резервната скамейка, а в друг, дори и не попадна в групата. Димитър Бербатов се появи на терена след почивката на място на Дарън Бент, който реализира първото попадение за Тотнъм.

Въпреки това капитанът на националния ни тим все още да не е успял да реализира първото си попадение от началото на подготвителния етап.

За сметка на нова Дарън Бент показва, че се намира във форма преди началото на сезона, след като вкара в 9-та минута.

Другите два гола паднаха след почивката на мача. В 54-та минута Джърмейн Джинас асистира на новото попълнение на „шпорите” Джовани дос Сантос, който направи резултата 2:0.

Последното попадение в мача падна в самия край на двубоя. В 88-та минута Джейми О’Хара вкара за крайното 3:0.