Джърмейн Джинас заяви, че Тотнъм може да се включи в борбата за Шампионската лига следващата година само ако задържи Димитър Бербатов. Английската звезда на „шпорите” смята, че евентуалното продаване на българския нападател би означавало тотална липса на амбиция.

Манчестър Юнайтед планира да отдели 27,5 милиона паунда за Бербатов, който вкара 23 гола за англичаните, след като бе закупен от Байер Леверкузен за 10,9 милиона паунда.

„Знаем, че всяка година трябва да се приближаваме все повече и повече до водещите отбори, за да извоюваме място в Шампионската лига. Мисля, че този сезон се доближихме достатъчно, за да атакуваме догодина”, коментира националът на Англия пред английския таблоид „Сън”.

„Клубът не иска провал или липса на амбиция. С Димитър направихме страшен удар. Той наистина е топ футболист. Когато дойде в Тотнъм, малко хора бяха чували за него. Не е лесно да дойдеш в Примиършип и да направиш това, което направи Берба. Той учи много бързо и наистина е изключителен”, каза Джинас.