Полузащитникът на Тотнъм Дърмейн Джинас се изказа изключително ласкаво за своя съотборник Димитър Бербатов на пресконференцията след двубоя с Мидълзбро, спечелен от „шпорите” с 3:2.

Бербатов е невероятен, със сигурност най-добрият нападател, с който съм играл. Той е здрав физически, агресивен и начинът, по който играе с топката е забележителен. Бербо е роден голмайстор, но той не само реализира положенията, а и създава такива за своите съотборници”.

Изказването на Джинас означава, че Бербатов е по-добър от бившия английски национал Алън Шиърър, с който Джинас е играл в Нюкасъл.

Ал разчиташе повече на физиката, винаги се бореше докрай. Не играеше толкова красиво, но винаги вкарваше. Берба от своя страна играе много по-технично и непрекъснато търси пукнатини в защитата.”.

Джинас коментира и слуховете за трансфер на българския национал в Манчестър Юнайтед: „Нормално е да бъде искан от отбори от ранга на Юнайтед. Въпреки това аз съм сигурен, че той ще остане при нас и през следващия сезон.”, допълни англичанинът.

Междувременно, Бербатов бе обявен за играч на мача от авторитетния английски всекидневник "Гардиън".