Джърмейн Джинас стана поредният играч на Тотнъм, който изрази своята надежда, че Димитър Бербатов ще остане на „Уайт Харт Лейн”.

Българският национал се утвърди като лидер на „шпорите” още в първата си година в Премиършип, отбеляза 22 гола, и покачи двойно цената си.

Бербатов е смятан за един от най-големите таланти на Острова и привлече вниманието на редица европейски грандове с изявите си.

Джинас обаче иска на всяка цена да продължи да играе редом до българския нападател и през следващия сезон, затова отправи пламенна молба към ръководството на тима да отхвърли всички оферти за Бербо.

„Не искаме Бербатов да ходи другаде,” заяви Джинас пред „Скай Спортс”. „Ние сме клуб, който непрекъснато расте, върви напред и ако искаме да продължим, трябва да задържим Димитър Бербатов и аз съм сигурен, че ще го направим.”

„Мисля, че той е безценен по отношение на играта си този сезон. Смятам, че следващата година ще е по-трудна за него, но няма съмнение, че е невероятно попълнение за нас.”

„Бербатов просто изригна. Той дава всичко от себе си на тренировка, и сега бере плодовете от работата си.”

„Страхотно е да гледаш Бербо с топката, тъй като той прави неща, които защитниците никога не очакват. Това го прави наистина специален,” завърши Джинас.