Личният мениджър на Валери Божинов Джери Паломба даде специално интервю за Дарик радио и Гонг, в което говори за сегашната ситуация около Божинов и поредната трансферна сага, която се оформя около него. Ето какво заяви той:

- Г-н Паломба, кажете ни какво става с Божинов сега?

- Става това, че той има контракт с Фиорентина и сме с намерение да го спазим.

- Пише се обаче, че няма да го продължи…

- Да, няма да го продължи, но ние сме с намерение Валери да си спази договора. Но ако Фиорентина желае да го продаде, тогава ще видим на кой иска да го продаде и ще решим.

- Само за преотстъпване ли става дума или за продажба?

- Става дума за окончателна продажба.

- А може ли да се каже, че отборите, които се спрягат в медийното пространство като Торино, Наполи, Дженоа са готови да го вземат?

- С мен никой не е говорил, но знам, че тези отбори го искат, а сред тези тимове е и Сампдория.

- Значи сега всичко зависи от Фиорентина?

- Не, не всичко зависи от Фиорентина, но тъй като Фиорентина иска да го включи в трансферната листа, трябва да преговаря с желаещите да го купят, а след това ние ще кажем дали сме съгласни или не. Така че зависи също и от Валери.

- Можем ли да посочим някакви срокове за решаването на проблема?

- Не, това няма как да ви го кажа аз. Не знам.

- Това ли е всичко, което можем да кажем около Божинов на този етап?

- Това, което е важно да кажем е, че Божинов има контракт с Фиорентина и иска да го спази, но ако клубът иска да го продава, нека ни уведоми на кого иска да го продаде.

- А вярно ли е, че той иска да получава повече пари, а Фиорентина не му ги дава?

- Не е вярно. Валери не иска повече пари. Той иска само да играе и после да видим договора му по време на сезона. Не сме искали пари. Нека да видим какво може да направи той на терена и после да говорим отново. Ако договорът му изтичаше през 2008-ма, беше нормално да разговаряме сега, но той изтича през 2009-а. Защо да бързаме?