Два турски отбора – Трабзонспор и Сиваспор проявяват сериозен интерес към Валери Божинов, съобщават турските издания.

Според „Фанатик” старши треньорът на Сиваспор Роберто Карлос желае да вземе българския футболист в състава си.

Сиваспор направи много силен първи полусезон, като отборът засега заема пето място и е на две точки от третия и на четири от втория в класирането.

Роберто Карлос е амбициран да класира отбора в местата, които дават право на участие в евротурнирите. Освен това в момента Сиваспор е доста добре финансово осигурен.

„Фотомач” твърди, че Трабзонспор също има интерес към 27-годишния български нападател.

Ръководството на Трабзон до този момент удари на камък в опитите да привлече Оскар Кардосо от Бенфика, Димитър Бербатов от Фулъм, Бафетимби Гомис от Лион, Марио Гомес от Фиорентина и Серджо Флокари от Лацио.

От Трабзонспор са взели решение да се насочат към Божинов, който е свободен агент.

Турският отбор има сериозни амбиции, след като отборът се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, където ще се изправи срещу Ювентус.

Освен това след първия полусезон на турското първенство Трабзонспор е на седмо място в класирането, като е на шест точки от втория Галатасарай. Поставената цел пред отбора е задължително класиране в евротурнирите.

Както първи Гонг писа в последните дни на 2013 година, Божинов е получил феноменално предложение от ФК Сеул. Офертата е изключително примамлива. Става дума за договор, който е за срок от три години. Заплатата, която Божинов ще получава, ако приеме предложението е в рамките на около милион евро на сезон. Българският нападател е желан силно от треньора на ФК Сеул, който е местен специалист.