Българският нападател Милчо Ангелов се колебае дали да удължи договора си с румънския ФК Брашов, а ситуацията е комплицирана, пише местният вестник www.monitorulexpres.ro.
Милчо Ангелов вкара 16 гола за първенството на румънската Лига 2 и без никакво съмнение се превърна в най-важния играч за тях през сезона, но има да получава пари от предишни месеци и не е съгласен да удължи споразумението, ако не си ги получи.

Бившият футболист на Динамо (Букурещ) Дан Алекса, който в момента е треньор на Брашов, признава за проблемите с удължаването на договора на Ангелов. "Има някои разминавания но аз много искам той да остане в Брашов. Ангелов е голмайсторът на отбора. Той имаше важна роля в момента, в който отборът започна да играе добре и тогава започна да бележи голове. На практика това беше момент, от който израснахме и като отбор. Българинът е важен играч за нас. Но реално погледнато, той е труден за задържане, защото има просрочени задължения и след това да се седне на преговори за нов договор. Говорих честно с Милчо Ангелов преди да се прибере у дома за почивка и той много добре знае kолко много искам да остане тук“, добави наставникът.

Юношата на Черноморец и бивш футболист на ЦСКА, Славия и Етър пристигна при "жълто-черните" от Брашов през януари 2022-а година. В първата година вкара 6 гола в 11 мача и помогна на отбора да се спаси от изпадане от Втора в Трета лига. През настоящата кампания обаче той истински разкри потенциала си. Записа 25 мача, 23 от които като титуляр, вкара 16 гола, от които 5 през първия дял от шампионата и 11 в плейофите. Брашов се нареди на 7-о място в крайното класиране на второто ниво в Румъния.

Но с тази статистика той привлече вниманието на няколко отбора с по-добър статут от Брашов. Говори се за интерес от Херманщат от Лига 1 и Оцелул (Галац), който е във второто ниво, но вероятно ще спечели промоция.