Димитър Бербатов асистира за двата гола на неговия Тотнъм при равенството 2:2 с Ливърпул в мач от деветия кръг на Премиършип. Българският национал започна като титуляр на „Анфийлд” и остана на терена до края на двубоя.

Дуетът Бербатов-Кийн демонстрира за пореден път, че работи перфектно заедно. Капитанът на „трикольорите” на два пъти подаде перфектен пас с глава на своя съотборник и той не сгреши, реализирайки двете попадения за „шпорите”. „Мърсисайдци” се спасиха от загуба във втората минута на добавеното време, когато Фернандо Торес отбеляза изравнителния гол.

Домакините поведоха в резултата още в 11-та минута на срещата. Тогава Стивън Джерард шутира силно от пряк свободен удар, но вратарят Пол Робинсън изби, веднага след това обаче капитанът на „червените” центрира отново, кълбото стигна до Воронин и той бе точен за 1:0.

Секунди преди почивката Бербатов центрира с глава отдясно и Роби Кийн прониза мрежата на Хосе Рейна с изстрел от 11 метра. Две минути след началото на втората част двамата нападатели на Тотнъм отново се отличиха с перфектна игра и взаимодействие помежду си. Българският нападател подаде пак с глава кълбото на английския си колега, който от 5 метра отбеляза и обърна резултата в полза на гостите.

Капитанът на националния ни тим имаше добра възможност да се разпише в 30-та минута, когато шутира силно от около 5 метра, но Джейми Карагър съумя да изчисти точно на гол линията. В 74-та Бербо пак застраши мрежата на Рейна с изстрел от 27 метра, но стражът спаси.

Ливърпул обаче успя да се спаси във втората минута от отсъденото от съдията допълнително време, когато Фернандо Торес засече центриране на Стив Финън и с глава изравни, отнемайки победата на „шпорите”.

Тотнъм заема 17-о място в класирането със 7 точки в актива си, а Ливърпул е на 4-а позиция с 16 точки.

Останалите резултати от деветия кръг на Премиършип:

Арсенал - Съндърланд - 3:2

Рединг - Дарби Каунти - 1:0

Болтън - Челси - 0:1

Ливърпул - Тотнъм - 2:2

Манчестър Сити - Мидълзбро - 3:1

Нюкасъл - Евертън - 3:2

Фулъм - Портсмут - играят в момента

Вчера:

Манчестър Юнайтед - Уигън - 4:0

Астън Вила - Уест Хем - 1:0