Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов получи подкрепата на Дуайт Йорк, след като бившият ас на „червените дяволи” посъветва българина да не обръща внимание на критиците и да донесе нова титла от Висшата лига на „Олд Трафорд”.

Водещият голмайстор на шампионите Уейн Рууни все още е под въпрос за неделното гостуване на Съндърланд, което отново ще постави Бербатов в центъра на прожекторите.

Като цяло, мнението на специалистите е, че капитанът на българския национален отбор не е оправдал дадените за него 30,75 милиона лири преди две години.

В същото време обаче, Йорк заяви, че е видял един уверен футболист в лицето на Бербатов по време на тренировките на базата в Карингтън в последната седмица.

„Бербатов трябва да забрави за това какво говорят хората”, заяви Йорк. „Винаги се търси изкупителна жертва. Сигурен съм, че българинът е наясно с този факт.”

„Всеки очакваше след трансфера му от Тотнъм в Юнайтед, той да показва същата игра, но това не се случи. Въпреки това, Бербатов работи изключително много, за да промени мнението на другите. Съотборниците му виждат и уважават това”, каза още бившият национал на Тринидат и Тобаго.

„Когато нещата не се развиват както трябва, много важна е подкрепата, която ще получиш от своите съотборници. А Бербатов разполага с това в изобилие”, завърши Дуайт Йорк.