Спекулациите около бъдещето на Димитър Бербатов и неговото положение в Тотнъм достигнаха връхната си точка вчера, когато новият наставник на тима Хунаде Рамос заяви, че не би попречил на българина да напусне, ако това е неговото желание.

Този коментар на специалиста сякаш отприщи английските медии, които намесиха и семейството на Митко в цялата история. Българинът заяви, че не може да мълчи повече, след като и най-близките му са били въвлечени в ситуацията.

„Много се каза по адрес на бъдещето ми в Тотнъм и за евентуалното ми напускане. Феновете тук ме обичат и ме подкрепят, откакто дойдох на „Уайт Харт Лейн”. Оценявам това, и най-много на тях искам да кажа – оставам тук, никъде няма да ходя”, започна нападателят на „шпорите”.

„Медиите започнаха да намесват и семейството ми в цялата история около положението ми в Тотнъм, а аз нищо не съм казал, досега. Не мога да позволя най-близките ми да бъдат въвличани в тези скандали”, каза Димитър Бербатов

„Когато някой пише лъжи по адрес на семейството ми – просто няма как да не се намеся. Аз отговарям сам за себе си. Досега не бях казвал каквото и да било. Когато искам да говоря, аз ще го направя и ще ви кажа истината, независимо, колко трудна би била тя. Затова и сега ще я разкрия”, продължава той.

„Искам абсолютно всички да знаят, че аз съм играч на Тотнъм, обичам този клуб, както и всички в него. Не винаги се усмихвам много, но това не ме прави лош човек”, добави Берба.

„Не се усмихвам, тъй като отборът е изключително близо до дъното на таблицата и не показва играта, която всички желаем да виждаме. Аз също не се представям добре. Най-лошото обаче е, когато някой започне да пише лъжи, хората ги четат и започват да им вярват. По-лошо от това наистина няма”, каза още българският футболист.

„Аз имам контракт с клуба, и ще се постарая да дам всичко от себе си. Тук съм, искам да остана на „Уайт Харт Лейн”, да помогна на „шпорите” по всякакъв начин, по който мога. Ужасно е, че писанията във вестниците започнаха да намесват и семейството ми. Това започва да ми пречи психически и не мога да се концентрирам”, заяви Митко.

„Не искам да виждам името си повече в пресата, желая само да играя футбол и да се забавлявам. Как мога да остана спокоен, когато видя някой да пише лъжи за баща ми. Разочарован съм, и не мога да разбера, как хрумва на някой да пише подобни неща – само лъжи. Най-големият грях към мен е да се намесват членове на семейството ми”, завърши Бербатов.