Апоел Тел Авив с българите Елин Топузаков и Димитър Телкийски в състава си се класира за полуфинал на израелската Тото Купа. Апоел отстрани след изпълнение на дузпи лидера в местния шампионат Макаби Хайфа.

В първия мач отборът на Мечо и Топчо победи с 2:0, но тази вечер отстъпи със същия резултат като гост. Така се стигна до продължения, а когато в тях не падна гол, и до дузпи. Димитър Телкийски започна двубоя като титуляр и остана на терена до 108-та минута. Елин Топузаков пък се появи в началото на второто полувреме и дори бе сред записаните в листа с изпълнители на дузпи, но не се стигна до негов удар. Съотборниците му си свършиха работата и показаха здрави нерви, като излъгаха Макаби Хайфа с 4:3 от бялата точка. В антигерой за домакините се превърна нападателят Фантни, пропуснал решителната дузпа.

Другият българин в израелското първенство – Димитър Макриев – също продължава на полуфинал заедно със своя тим Ашдод. Отборът на Макриев за втори път победи Макаби Нетания, днес само с 1:0, и с общ резултат 5:1 се класира сред финалната четворка. Българският нападател бе титуляр и игра цял мач за Ашдод.

Интересното е, че Апоел Тел Авив и Ашдод могат да се срещнат на полуфинал в турнира. Жребият ще се тегли следващата седмица, когато ще са известни и другите два отбора – полуфиналисти. Нерешени все още са четвъртфиналите между Макаби Тел Авив и Бней Йехуда, и Бней Шахнин и Апоел Кирят Шмона.