Българският национал Валери Домовчийски има голям шанс да започне като титуляр за първи път в Бундеслигата след година престой в Германия. Възможно е Домо да е в стартовите 11 на своя Херта за важния мач в събота срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Участието на българина зависи от състоянието на Андрий Воронин, който за момента е под сериозна въпросителна. Украинецът има разтежение на бедрен мускул, което не му дава възможност да тренира със съотборниците си. Преди последното занимание на берлинчани Воронин се консултира с физиотерапевта Герт Шлайхер, който взе решение да не рискува с включването му в тренировката.

Другият титулярен нападател на тима Марко Пантелич пък със сигурност пропуска срещата, заради травма, която го мъчи в последните седмици. Заместник на Пантелич ще бъде бразилецът Рафаел, но за мястото на Воронин най-актуалният вариант е бившият играч на Левски.

Решение за участието на Воронин, и респективно за това на Домо, ще бъде взето непосредствено преди мача с Гладбах, когато ще бъдат направени последни изследвания за състоянието на украинеца.

С оглед на тежките мачове на своите конкуренти, Херта има страхотен шанс при победа отново да излезе на върха в Бундеслигата.