Ръководството на немския Херта Берлин, в който се подвизава българският нападател Валери Домовчийски, обяви че през лятото тимът ще премери сили срещу испанския гранд Реал Мадрид.

Двата тима ще се срещнат в контрола на 27 юли, която ще се играе на „Олимпиащадион“, уточниха още от щаба на берлинчани. Проверката ще бъде като подарък за феновете на тима, които показаха безрезервната си подкрепа към своите любимци, които вече си осигуриха завръщане в Първа Бундеслига.

„За нас този мач срещу Реал Мадрид не е само спорт, а нещо много повече. С него искаме да благодарим на нашите прекрасни фенове, които ни следваха през целия сезон, независимо дали от гостувахме или играехме у дома“, заяви изпълнителният директор на клуба Майкъл Преец.

„Много сме горди, че ще приемем Реал Мадрид с всички техни звезди в Берлин. Тази среща не е просто един мач – това е нещо специално, защото Реал Мадрид без съмнение е най-добрият тим в света“, каза още той.

Херта приема Мюнхен 1860 този уикенд в мач без никакво значение. Отборът на Валери Домочийски има преднина от 12 точки пред третия Бохум във Втора Бундеслига.